Ondernemen, leven in het buitenland en zelfontwikkeling

Ondernemen, een nieuw leven in het buitenland en druk met zelfontwikkeling

Dat kan je wel de topics van mijn leven noemen op dit moment en in dit blog neem ik je graag mee in deze onderwerpen. En het doel hiervan? Anderen met soortgelijke dromen inspireren en motiveren.

Flierefluitend door mijn tienerjaren

In mijn tienerjaren liep mijn leven niet zo op rolletjes. Ik wist niet waar ik gelukkig van werd, wat ik wilde doen of wie ik was. Ook was er weinig motivatie voor studies en was ik vooral lekker aan het flierefluiten. Wat dan ook wel weer passend is bij de tienerjaren. Tot ik (eindelijk) een studie vond die ik wél leuk vond en wél gemotiveerd voor was: grafische vormgeving.

Één doel

Na deze studie nam ik de spannende stap om direct voor het ondernemen te gaan. Ik startte mijn onderneming EVALUTION. Best een risico, aangezien ik een appartement en daarmee dus ook mijn vaste lasten had. Maar ik ging ervoor én het was (is) een succes! Als ik daarop terugkijk, denk ik dat dit risico ervoor zorgde dat ik wel moest. Ik moest het laten slagen, anders kon ik mijn vaste lasten niet betalen. Dat zorgde ervoor dat ik enorm gemotiveerd en actiegericht werd. Ik had één doel voor ogen en dat was het laten slagen van mijn bedrijf, het werk doen dat ik leuk vond en daarmee rond te kunnen komen, zonder afhankelijk van anderen te zijn. Dit was mijn dingetje.

Ik heb hierin iets in mezelf gevonden waar ik goed in ben. Iets waar ik plezier uit haal en waar ik mijn nek graag voor uit steek. Het ondernemen en ontwerpen. Ik heb plezier in werken gekregen, heb andere prioriteiten en geniet van alle uitdagingen die het ondernemen met zich meebrengt.

Ik ging van een flierefluitende tiener, die ‘het allemaal niet zoveel boeide’, naar een ambitieuze en succesvolle ondernemer, die woont in Spanje, kan genieten van het leven en bezig is met groei op gebied van zelfontwikkeling.

Dromen en doelen

Weet je, ik denk dat we allemaal onze dromen en doelen hebben. Groot of klein. En dat een groot deel van ons zoekende is geweest in zijn/haar tienerjaren. Misschien nog steeds moeite heeft met dátgene vinden waar je vuurtje van aangaat. Mogelijk ook een spannende stap wilt zetten in je leven, maar het nog iets te eng vindt. Ik ken het gevoel als geen ander.

Daarom wil je hierin meenemen. In mijn keuzes, wat ervoor heeft gezorgd dat ik wel deze risico’s heb genomen, in de lessen die het ondernemen met zich meebrengt, hoe het is om in het buitenland te wonen, zelfontwikkeling en de dagelijkse gang van zaken. En daar hoop ik jou mee te mogen inspireren!

En ben je nu benieuwd wie ik ben en wat ik allemaal doe? Check deze pagina dan even!